Haar vlechten

Je haar vlechten kan op vele creatieve manieren. Leer nieuwe technieken en straal met een bijzonder kapsel. Laat je inspireren en maak je eigen haarcreatie!

Basis haar vlechten met pistooltechniek

De pistooltechniek is de basis om te leren haar vlechten. Met deze techniek gebruik je je hand in de vorm van een pistool.

 1. Verdeel je haar in drie gelijke strengen.
 2. Plaats vervolgens je wijsvinger achter de drie strengen. Je duim houdt de afzonderlijke strengen op hun plaats.
 3. Met je middelvinger pak je telkens een nieuwe haarstreng.
 4. Je ringvinger en pink pakken de haarstrengen vast en trekken deze aan.

Herhaal bovenstaande stappen voor je linker- en rechterhand. Met bovenstaande grepen sla je telkens de linker- en rechterstreng over de middelste streng (om en om).

Deze basistechniek heb je nodig voor verschillende soorten vlechten die je hier leert.

Haar vlechten bij jezelf

Onderstaande vlechtsoorten zijn gemakkelijk zelf toe te passen, ook al lijkt het ingewikkeld. Oefen regelmatig de verschillende vlechtsoorten. Zo krijg je er snel handigheid in. In het begin is het natuurlijk veel gemakkelijker haar vlechten te oefenen bij een ander zoals je vriendin of zus.

Visgraatvlecht

Belangrijk bij de visgraatvlecht is dat je de strengen goed onder controle hebt. Leuk is dat je met deze vlecht kan variëren. Je kan namelijk kiezen voor een grove of een fijne visgraatvlecht. Hieronder een paar voorbeelden van de visgraatvlecht:

Voorbeelden volgen nog...

Meer leren over deze bijzonder vlecht? Kijk snel op de pagina visgraatvlecht.

Haarband vlecht

Een haarband in je haar vlechten met je eigen haren. Het is een leuke en praktische vlecht die je over je hoofd heen vlecht. Bepaal eerst of je links of rechts begint. Een halve haarband vlecht staat ook heel erg leuk. Bekijk snel een aantal voorbeelden van de haarband vlecht:

Voorbeelden volgen nog...

Wil jij deze vlechttechniek leren? Bekijk snel het stappenplan op de pagina haarband vlecht.

Waterval vlecht

De waterval vlecht ziet er complex uit, maar is gemakkelijker dan je denkt. Met de waterval vlecht spreken we eerder over een soort knooptechniek in plaats van vlechttechniek. Waar je goed op moet letten is dat je de juiste streng op het juiste moment los laat. Als het lukt, krijg je gegarandeerd hele leuke reacties. Oefenen dus! Bekijk hieronder een aantal mooi waterval vlechten:

Voorbeelden volgen nog...

Krijg deze vlecht snel onder de knie. Je leert het op de pagina waterval vlecht

Haar invlechten, de Franse vlecht

De Franse vlecht is een traditionele en klassieke vlecht. Het is de bekendste vlecht en wordt ook veel gedragen. Je haar vlechten op deze manier geeft je haar een compleet nieuw kapsel, omdat deze vlecht het hele hoofd omvat. Bekijk een aantal voorbeelden:

Voorbeelden volgen nog...

Heb jij deze vlechttechniek al onder de knie? Leer het op de pagina Franse vlecht

Inspiratieboekje haar invlechten

Wil jij meer creatieve vlechten maken? Maak de blits met de meest hippe haarvlechten van dit moment. Download nu direct het GRATIS inspiratieboekje 'haar invlechten'!

9 thoughts on “Haar vlechten

 1. Maarten van Bree schreef:

  Ik ben een jongen met lang haar.Ik vind het een leuke site.Alleen moet ik zelf veel oefenen.Komt goed.Hebben jullie tips dat het makkelijker gaat bv door haar een beetje nat te maken of.

  Groet Maarten

  1. schreef:

   Hallo maarten,

   Er zijn natuurlijk verschillende vlecht tips per vlecht soort.Deze tips heb je wel bij alles vlechtsoorten nodig.
   1 Het is belangerijk dat je het haar vochtig maakt maar niet te vochtig want dan maak je het vlechten alleen maar moeilijk voor jezelf.
   2 kam je haar goed uit met een goede kam /borstel zodat je aan een stuk door kan vlechten.

   wij hebben ook voor jou een echt jongens kapsel leuk om een keer te proberen !!! Namelijk de doorgevlochten cornrows !!
   benieuwd hoe je die zelf het beste kan maken kijk dan verder op onze website en ga dan naar blog cornrows

   SUCCES

 2. 10eke schreef:

  Hallo Angelique,

  Super leuk die video's en ook erg verhelderend.
  Mijn dochter van 5 vindt het ook erg leuk om een vlecht in te hebben.
  Nu is er 1 probleem.....
  Zij heeft Aziatisch haar, dus erg glad en steil. Dit betekent in de praktijk dat de vlechten erg snel uitzakken, hoe strak ik ze er ook inzet. Nu spuit ik nog wel eens haarlak erop, maar daar krijgt ze weer erge jeuk van op haar hoofd.
  Heb jij misschien nog een tip voor ons?

  Alvast bedankt!

 3. Amber schreef:

  Heyhey, ik heb sinds een tijdje een boblijn en ik vroeg me af of jij nog iets leuks weet (soort vlecht) om met mijn korte haar te doen? Ik heb nu wel eens een invlecht helemaal rond mijn hoofd. Maar ik zou graag nogmeer leuke haar(in)vlechten willen kunnen dragen. Groetjes Amber

  1. schreef:

   Hallo Amber,

   Een haarband vlecht zou je prima kunnen maken in combinatie met een bob lijn!
   Om je kapsel nog wat meer volume te geven kan je de bob mooi krullen.

   Groetjes,
   Angelique

 4. marielle schreef:

  hoi angelique ik heb een vraag kan je een keertje een filmpje maken hoe je cornrows moet maken alvast bedankt gr. marielle

 5. shannon schreef:

  hallo angelique,

  ik heb haar tot net over me schouders en vlecht soms wel is me haar ik kan bij me zelf een haar band vlecht maken de vissengraat ( scheef ) normale vlecht en in vlecht maar omdat ik vindt ik zelf best wel kort haar heb staat het niet toch zou ik graag een vlecht willen die ik lang in kan houden en me staat weet jij misschien een vlecht voor mijn haar lengte ?

  mvg

  shannon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>